Рослинний загальнозміцнюючий фітопрепарат з амінокислотами і вітамінами для поліпшення зору і мозкового кровообігу.
Рекомендується для харчування зорового нерва, профілактики та оптимізації лікування очних хвороб і синдрому "сухого ока".
Склад: топінамбур, плоди обліпихи, плоди червоної горобини, морква, перець болгарський, екстракт виноградних зерен, екстракт каштана, гліцин, глутамінова кислота, таурин
➺ Плоди обліпихи
Ягоди обліпихи містять понад 200 корисних біологічно активних речовин (вітаміни, мінерали, жирні кислоти) і є найбагатшим рослинним джерелом рідкісної в природі незамінної пальмітолеінової кислоти Omega-7, особливо корисної для здоров'я очей.
Обліпиха допомагає при синдромі "сухого ока" незалежно від його причин, чи то через недостатню кількість і якість сліз, вікові зміни, менопаузу, побічну дію ліків, очні і аутоімунні захворювання (синдром Шегрена, діабет, тиреоїдні розлади), підвищений тиск, дефіцит вітаміну А, сезонну алергію, носіння контактних лінз, ультрафіолет, авітаміноз, офісну роботу за комп'ютером.
Найчастіші симптоми "сухого ока" - це подразнення, свербіж, печіння, відчуття піску або ніби щось потрапило на слизову, дискомфорт при носінні лінз, періоди підвищеної сльозоточивості змінювані надмірною сухістю, почервоніння, біль, розпливчастий зір, відчуття тяжкості.
Сльози при кожному морганні зволожують рогівку очного яблука, захищають його від навколишнього середовища і грають важливу роль при фокусуванні погляду. Тому вкрай важливо усувати сухість очей не тільки для зняття почуття дискомфорту, але і, в першу чергу, для запобігання запалення і серйозних очних захворювань.
Пальмітолеїнова кислота Omega-7, зміст якої в ягодах обліпихи нерідко досягає 40%, покращує змащування у всьому організмі, включаючи сльози, слину і слизові оболонки.
Тривалі курси прийому ягід, соку або олії обліпихи (2-3 місяці) істотно зменшують симптоми сухості очей і дискомфорту у людей з контактними лінзами.
До такого висновку прийшли фінські офтальмологи, які в 2010 році в університеті Турку (Фінляндія) проводили клінічні дослідження про вплив обліпихи на симптоми сухого ока у людей від 20 до 75 років. В результаті виявилося, що через три місяці щоденного прийому обліпихової олії у всіх людей знизилися симптоми сухості очей, в тому числі почервоніння, хворобливі відчуття піску і подразнення слизової оболонки(1).
У плодах обліпихи також багато антиоксидантних вітамінів С і Е, які захищають очі від оксидативних пошкоджень. Та й взагалі, у обліпихи стільки корисних властивостей, що додавши її в раціон можна не тільки нарешті позбутися від сухості очей, але і комплексно зміцнити весь організм.
(Детально про корисні властивості і застосування ягід обліпихи читайте в нашому блозі.)
➺ Плоди червоної горобини
Містять органічні кислоти (яблучну, сорбінову, лимонну, бурштинову, винну), дубильні і пектинові речовини, амінокислоти, сорбіт і сорбозу, ефірні масла, а також калій, кальцій, натрій, магній. Насичені корисним для очей провітаміном А плоди червоної горобини застосовуються як полівітамінний засіб при авітамінозі.
За кількістю вітаміну Р (рутин, група рослинних біофлавоноїдів-антиоксидантів) горобина лідирує серед інших плодових рослин. Саме завдяки поєднанню вітаміну Р з аскорбіновою кислотою ягоди горобини зменшують проникність і ламкість капілярів, зміцнюють стінки судин, що найсприятливішим чином позначається на здоров'ї очей.
Щедрий набір антиоксидантів горобини нейтралізує і виводить отруйні і токсичні речовини, зміцнює імунітет, запобігає передчасному старінню тканин і віковій макулярній дегенерації, відновлює гостроту зору і грає важливу роль в профілактиці глаукоми і катаракти.
➺ Морква
Вважається найкориснішим для зору і здоров'я очей овочем. Завдяки багатому вмісту бета-каротину, який є основним попередником вітаміну А, вона має зміцнюючу дію на сітківку при короткозорості і швидкої стомлюваності очей.
Дефіцит вітаміну А в організмі може привести до катаракти, макулярної дегенерації, синдрому "сухого ока".
Морква також містить дуже важливий для здоров'я очей антиоксидант лютеїн. Він здатний підвищувати щільність пігменту в макулі (овальної області жовтої форми в центрі сітківки). У міру збільшення щільності пігменту захист сітківки ока поліпшується, а ризик дегенерації жовтої плями відповідно зменшується.
Проте навіть з'їдаючи кожен день величезну кількість моркви очікувати відновлення стовідсоткового зору не варто. Серйозні очні захворювання і оптичні розлади (астигматизм, косоокість, глаукома) вилікувати морквою не можна.
➺ Перець болгарський
Містить більше 30 видів каротиноїдів, включаючи альфа-каротин, бета-каротин, лікопін, лютеїн, криптоксантин і зеаксантин, а також рутин, багато вітамінів С, Р, всі вітаміни групи В.
Недавні дослідження показали, що каротиноїди (фітонутрієнти, які надають червоним, помаранчевим і жовтим овочам і фруктам яскраве забарвлення) відіграють важливу роль при лікуванні і попередженні очних захворювань, тому що вони здатні поглинати шкідливе синє світло при попаданні його на сітківку.
Завдяки полівітамінному складу і багатому вмісту антиоксидантів болгарський перець розріджує кров, перешкоджає утворенню тромбів, зміцнює кровоносні судини, сприяючи цим поліпшенню зору і пам'яті.
➺ Екстракт виноградних кісточок
Містить рекордну кількість дуже потужних антиоксидантів, які підвищують внутрішньоклітинний вміст вітаміну С, зменшують проникність і ламкість капілярів, зв'язують і виводять вільні радикали, алергени, радіонукліди.
Могутня антиоксидантна дія і здатність захищати найдрібніші судини очей робить екстракт виноградної кісточки ідеальним засобом для запобігання вікового руйнування сітківки.
Екстракт виноградних кісточок комплексно відновлює і підтримує здоров'я очей:
- покращує функціонування і чутливість сітківки у короткозорих,
- знімає напругу очей при перевтомі, викликаній роботою за комп'ютером,
- сприяє відновленню гостроти зору в темряві
- з успіхом використовується при лікуванні ретинопатії, яка призводить до погіршення зору у діабетиків.
Профілактичні курси прийому екстракту виноградного насіння істотно зменшують ризик розвитку катаракти, глаукоми, порушень нервово-судинної регуляції очей. Офтальмологи рекомендують вживати екстракт виноградних кісточок завдяки їх активній участі у всіх обмінних процесах очного дна.
➺ Екстракт каштана кінського
Зменшує проникність і ламкість капілярів, нормалізує молекулярний стан судинної стінки, знижує в'язкість крові, збільшує кровонаповнення вен і їх тонус.
Незамінний в офтальмології засіб, що надає комплексну тонізуючу дію на судинне русло очей.
➺ Гліцин
Найпростіша амінокислота з заспокійливою дією. Надає швидкий, м'який, транквілізуючий ефект, знімає напругу, відчуття тривоги і страху.
При тривалому прийомі або достатній кількості в організмі надає стійку антидепресивну дію, підвищує витривалість і стійкість до стресів, нормалізує сон.
Крім седативних якостей проявляє так само і виражені ноотропні властивості:
покращує пам'ять, стимулює процеси мислення.
Зменшує вираженість вегето-судинних (в тому числі в період клімаксу) і загальномозкових розладів після перенесених ішемічного інсульту чи черепно-мозкових травм.
Покращує мозковий і периферичний кровообіг, сприяє зниженню внутрішньочерепного тиску. Послаблює токсичну дію алкоголю та різних лікарських засобів, що пригнічують ЦНС (центральну нервову систему).
➺ Глутамінова кислота
Міститься в плазмі крові, є однією зі складових білків і становить 25% від усіх амінокислот в організмі людини. Потрапляючи в організм всі замінні амінокислоти проходять стадію перетворення в глютамінову кислоту.
Як нейромедіатор, глутамінова кислота стимулює передачу збудження в синапсах ЦНС, бере участь в азотистому, вуглеводному, білковому обмінах, в окислювальних процесах, в синтезі АТФ, знешкоджує токсичні продукти життєдіяльності в нервових клітинах і сприяє їх виведенню (в тому числі аміаку).
Бере безпосередню участь в синтезі глутатіону - найпотужнішого антиоксиданту, який міститься в кришталику ока в високих концентраціях і забезпечує антиоксидантний захист білків кришталика, а також проявляє омолоджуючі властивості в пігментному епітелії сітківки при окислювальному пошкодженні.
Дефіцит глутатіону в сітківці призводить до передчасної вікової дегенерації макули (жовтої плями), помітного погіршення зору в нічний час, дегенеративних процесів у кришталику ока, розвитку катаракти.
Прийом глутамінової кислоти в комплексі з гліцином і цистеїном синтезує глутатіон, антиоксидантні властивості якого успішно перешкоджають розвитку вищеописаних очних захворювань.
➺ Таурин
Вітаміноподібна речовина, що поліпшує енергетичний обмін у всьому організмі і стимулює відновлювальні здатності кришталика ока при різних видах катаракти, очних травмах і дистрофії рогівки.
Сірковмістка амінокислота таурин сприяє нормальному метаболізму ретинолу.
Таурин незамінний при всіх формах ангіопатії (порушення нервово-судинної регуляції очей), зниженні внутрішньоочного тиску у хворих глаукомою, дистрофічних захворюваннях сітківки.
Гальмує розвиток катаракти і просвітлення кришталика на початкових формах вікової, міопичної, діабетичної, променевої і травматичної катаракти.
Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів.
Форма випуску: 30 таблеток по 0,5 гр.
Не є лікарським препаратом.
Основные характеристики | |
Склад: | топінамбур, обліпихи плоди, горобини червоною плоди, морква, перець болгарський, екстракт виноградних зерен, екстракт каштана, гліцин, глутамінова кислота, таурин. |
Показання: | вітамінний і загальнозміцнюючий засіб для лікування і профілактики захворювань очей, для посилення харчування зорового нерва, поліпшення кровообігу в головному мозку і поліпшення зору |
Застосування: | по 1 таблетці 3 рази на день за 20 хвилин до їди |
Амінофіт ОКОФІТАМ для покращення зору
- Модель: BA-12
- Наявність: На складі
- Weight: 15 г
300 грн